GRATIE, PASIUNE SI SUBANTELES – FOTOGRAFII SUB APA

 

Fotografia sub apa este o provocare pentru foarte multi fotografi profesionisti. Acest lucru se poate spune si in cazul lui Howard Schatz, artistul care a realizat acest album plin de gratie,pasiune si subanteles.

Howard Schatz (născut 1940) este un american oftalmolog și fotograf . După o carieră academică, ca specialist in domeniul  retinei, in principal in zona San Francisco, el a transformat hobby-ul său fotografia, într-o carieră de succes.

Fotografiile lui Howard Schatz sunt expuse în muzee și galerii de fotografie la nivel international si sunt incluse în colectii particulare nenumarate. El a primit recunoastere internationala pentru munca sa.

Schatz a avut saptesprezece monografii publicate de fotografiile sale. H2O, cea mai recentă carte a lui Schatz, publicat în 2007, este al treilea in seria lui de explorari de imagini realizate pe, peste si sub apa.

Schatz a stabilit mai întâi un text pentru aceste imagini subacvatice, unic expresionist în anii 1990, cu două colecții de fotografie subacvatică, Dance apă și lumină piscină.

Schatz a completat diploma de medic de la Universitatea din Illinois Colegiul de Medicina , a urmat  un stagiu la Cook County Hospital din Chicago , practicand ca rezident oftalmologie   la Universitatea din Illinois.  Dr. Schatz a fost, de asemenea, un specialist în Retina medical cu sediul in San Francisco, California.

Munca  editorială a lui Schatz a fost publicata în reviste din întreaga lume, inclusiv timpul, Sports Illustrated, Vogue, Vogue Italia, GQ Italia, New York Times Magazine, The New Yorker, Stern, Life, Negru / Alb, american Foto, Foto Franța, și Photo Italia . Munca sa a fost prezentate pe Today Show, Good Morning America, NPR, Fox Sports Network, Discovery Channel și pe scară largă în Europa.

Arta lui Howard Schatz este reprezentată în New York, de către Galeria Staley Înțelept, în Denver, prin Galeria M, și în Los Angeles de către Galeria lui David.


Stefania Stef |

Reclame

Un gând despre „GRATIE, PASIUNE SI SUBANTELES – FOTOGRAFII SUB APA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s