BENEFICIILE STILULUI DE VIATA VEGETARIAN

In ultimii ani, dieta vegetariana a devenit din ce in ce mai populara in intreaga lume.

Dieta vegetariana este legata, in mod traditional, de civilizatiile din India antica. Chiar si astazi, datorita religiei, 40 % din populatia Indiei este vegetariana (si sustine acest regim de viata in mod natural), in comparatie cu 6% in Europa.

Prima Societate Vegetarina a fost infiintata in Marea Britanie, in anul 1847. Tinta principala a acesteia era sa demonstreze tuturor oamenilor ca o dieta vegetariana nu are efecte negative asupra organismului, fiind posibil sa ducem un stil de viata sanatos si fara carne.

  Cercetatorii din Marea Britanie au descoperit faptul ca IQ-ul unui copil poate determina daca el va opta pentru o dieta vegetariana atunci cand va deveni adult. Asadar, cu cat copilul este mai inteligent, cu atat are mai multe sanse sa adopte un stil de viata vegetarian.

La fel, se spune despre persoanele care urmeaza o dieta vegetariana ca au o memorie mai buna si o inteligenta mai ascutita, interactionand, socializand si analizand tot ceea ce se intampla in jurul lor mai usor.

Calciul este o substanta extrem de importanta pentru o dezvoltare armonioasa a organismului si pentru oase puternice. Majoritatea oamenilor sunt de parere, in mod gresit, ca lactatele sunt cea mai buna sursa de calciu. De fapt, unele legume verzi (precum broccoli) sunt o mai buna sursa de calciu, deoarece ele sunt absorbite mai usor de organismul nostru.

  In timp ce dieta vegetariana detine numeroase beneficii pentru sanatatea noastra, ea are si alte efecte interesante asupra organismului. Mai multe studii au demonstrat ca evitarea consumului de carne imbunatateste sex-appeal-ul barbatilor.

S-a demonstrat ca femeile au cu 50% mai multe sanse sa adopte o dieta vegetariana in comparatie cu barbatii. Statistic, in ultimii ani, majoritatea celor care au trecut la un stil de viata vegetarian reprezinta sexul feminin.

Desi din ce in ce mai multi oameni adopta un stil de viata vegetarian, acest lucru nu inseamna ca in intreaga lume se consuma mai putina carne. De fapt, adevarat este chiar opusul. In ultimii 50 de ani, consumul de carne a crescut cu un incredibil procent de 400%. Si se asteapta ca acesta sa creasca in continuare.

Lista oamenilor faimosi care au potat pentru o dieta vegetariana ii include pe Leonardo da Vinci, Albert Einstein, Henry Ford, Paul McCartney (Beatles), Ozzy Osbourne, Sinead O’Connor sau Brad Pitt.

Cel mai intrigant personaj din istorie care a adoptat, spre sfarsitul vietii sale, dieta vegetariana, este Adolf Hitler. Mai mult, se spune ca el a prezis ca in viitor intreaga lume va deveni vegetariana. Cine s-ar fi gandit ca in spatele liderului dominant si puternic statea un secret atat de simplu? Desi suna amuzant, Hitler iubea alimentatia vegetariana si considera ca puterea lui venea din stilul de viata sanatos.

banner stefania-1

Stefania Stef |

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s