Cand omul se contopeste cu natura: 15 camuflaje suprarealiste

Jean Paul Bourdier, un artist francez stabilit in California, pare sa fi gasit metoda perfecta prin care sa ilustreze relatia om-natura.

 Cosmica, urbana, culturala, industriala, luati-o cum vreti, o relatie om-natura este de necontestat.
Pe langa interactiunea specifica nu doar omului, ci oricarei specii vegetale sau animale, omul are „avantajul” ca poate interveni si poate modifica esential mediul natural.
Jean Paul Bourdier si-a dedicat ultimii 12 ani din viata intelegerii si explorarii unui soi diferit de relatie om-natura: cea
poetica.
Fascinat de frumusetea corpului uman si de simetria acestuia, Bourdier combina pictura pe corp, dansul si natura pentru a crea imagini superbe in care omul pare ca se contopeste cu natura.
Obtine aceste camuflaje suprarealiste analog, fara vreo prelucrare digitala ulterioara, imbinand corpul uman cu mediul inconjurator.
Si-a numit proiectul „Bodyscapes” si a publicat fotografiile sub forma unui album in 2007. 
In prezent, se afla in plin proces de strangere de fonduri pentru a putea lansa un al doilea album. Numit „Leap into the Blue”, acesta va contine 240 de fotografii prin care spera ca privitorii sa experimenteze un viu sentiment de poezie sau noi perspective despre cum se poate relationa cu mediul inconjurator.
„Lucrand cu corpul dezgolit, pictat doar, lucrez in acelasi timp cu solicitarile si provocarile unui alt soi de conexiune intre minte si corp. De exemplu, fara haine, corpul isi recapata natura primara, devenind parte din fortele universului.” (Jean Paul Bourdier)
„Fotografiile pe care le realizez sunt, prin urmare, un experiment continuu despre cum ne raporam, fizic si ritmic, la acest univers din interiului unui corp-adapost.” (Jean Paul Bourdier)
„Mai mult decat o simpla intalnire dintre eveniment si fotograf, fotografia este un eveniment in sine: dinainte pregatit, dar plin, totusi, de surprinze si momente neprevazute; o manifestare calma a intalnirii dintre lumina desertului, lumina corpului si ochiul camerei”, spune Jean Paul Bourdier.

Stefania Stef |

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s