Cea mai GUSTOASĂ îngheţată de caise, făcută ÎN CASĂ

Pentru că temperaturile ridicate par să ne copleşească şi să ne consume din energie în fiecare zi, este foarte important să ne hidratăm corespunzător şi să ne răcorim cât mai des. Şi ce poate fi mai bun decât o îngheţată de caise, făcută în casă, fără adaosuri nocive şi extrem de gustoasă?

Iată mai jos o reţetă foarte uşor de urmat:

Ingrediente

400 g caise curăţate de sâmburi

200 g zahăr brun

200 g smânână dulce pentru frişcă

100 ml suc de portocale

Cea mai GUSTOASĂ îngheţată de caise, făcută ÎN CASĂ

Mod de preparare

Caisele se pun la fiert într-o crăticioară nu foarte adâncă, împreună cu zahărul şi sucul de portocale, adăugând 2 degete de apă. Se lasă să fiarbă pret de 15 minute, şi apoi se lasă la răcit. După ce s-au racit, se pasează cu blender-ul până se obţine un piure. Frişca se bate şi se adaugă la piureul de caise, răcit în prealabil.

Crema rezultată se toarnă în caserole de îngheţată şi se bagă la congelator pentru 2-3 ore.

Poftă bună!

Stefania Stef

|

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s